واکنش نخست وزیر پاکستان به تحولات یمن و حمله عربستان به فرودگاه صنعا اکانت ترامپ: رئیس‌جمهور آمریکا ساعت ۹ شب پنجشنبه، یک سخنرانی سراسری برای مردم ایالات متحده ایراد می‌کند حمله انصارالله یمن به فرودگاه ابها و منطقه العسیر عربستان نیویورک تایمز: ترامپ از سرگیری جنگ در ایران را به کنگره اطلاع داد کنایه عراقچی به ترامپ: ما منصف‌تریم؛ ۲۰ درصد غرامت از تنگه هرمز خیلی زیاد است واکنش وزارت خارجه به حمله به فرودگاه بین‌المللی صنعا سخنگوی سنتکام: ارتش در حال نهایی کردن جزئیات اجرای محاصره دریایی ایران است/ محاصره را آغاز می‌کنیم انصار الله یمن: حمله عربستان بی پاسخ نخواهد ماند بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند

انجام دور دوم مذاکرات ایران و اوکراین از روز دوشنبه در تهران

انجام دور دوم مذاکرات ایران و اوکراین از روز دوشنبه در تهران دور دوم مذاکرات ایران و اوکراین در مورد سانحه سقوط هواپیما اوکراینی روز دوشنبه در تهران برگزار می‌شود. در این دور از مذاکرات محسن بهاروند معاون امور حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه کشورمان، میزبان معاون حقوقی وزیر امور خارجه اوکراین و تیم همراهش است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۶ - ۲۶ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 17
کد خبر: ۶۳۳۳۰

به گزاش راهبرد معاصر؛ دور دوم مذاکرات ایران و اوکراین در مورد سانحه سقوط هواپیما اوکراینی روز دوشنبه در تهران برگزار می‌شود.

 

در این دور از مذاکرات محسن بهاروند معاون امور حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه کشورمان، میزبان معاون حقوقی وزیر امور خارجه اوکراین و تیم همراهش است.


این مذاکرات از ۲۸ مهرماه تا ۳۰ مهرماه در تهران بر گزار می‌شود.


در جریان این مذاکرات در ابتدا جلسات کارشناسی کمیته‌ها برگزار می‌شود و سپس معاونین وزیران امورخارجه دو کشور نتایج جلسات کارشناسی را مورد بحث قرار خواهند داد.


محسن بهاروند معاون وزیر خارجه و رییس هیات ایرانی در این مذاکرات، در مورد محور رایزنی‌های تهران و کییف دراین دور از مذاکرات گفته است: در این دور از مذاکرات سه جلسه فنی برگزار خواهد شد یکی از این جلسات در مورد بحث‌های فنی است که سازمان هواپیمایی انجام خواهد داد. یک جلسه در مورد مسائل قضایی است که همکاران قوه قضاییه انجام می‌دهند و یک جلسه هم در مورد مسائل حقوقی درباره میزان غرامت افراد و هواپیماست.


بهاروند با بیان اینکه پس از آنکه این سه گروه با یکدیگر ملاقات کرده و پیشرفت حاصل شد، یک جلسه عمومی خواهیم داشت، افزود: در آن جلسه، من و همتای اوکراینی به علاوه همه گروه‌هایی که با هم مذاکره کردند، حضور خواهیم داشت و پیشرفت‌های آن‌ها را می‌بینیم.


وی ادامه داد: اگر راهنمایی لازم باشد، راهنمایی‌هایی را انجام می‌دهیم و قدم‌های بعدی را تعریف می‌کنیم که دور بعدی مذاکره باشد. سعی‌مان این است که هر چه سریعتر در کوتاه‌ترین زمان به نتیجه برسانیم

 

دور اول این مذاکرات در روز‌های ۹ و ۱۰ مرداماه سال جاری به سرپرستی محسن بهاروند معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در شهر کی‌یف اوکراین برگزار شد.

 

در ملاقات هیات ایرانی با "یوگنی ینین" معاون وزیر امور خارجه و هیات کارشناسی اوکراینی، ابعاد مختلف فنی و حقوقی حادثه مورد بررسی قرار گرفت و در خصوص ادامه مسیر همکاری‌های دو کشور توافقات لازم بدست آمد.


پس از مذاکرات دوجانبه معاونین وزرای خارجه دو کشور، نشست مجازی با حضور نمایندگان کشور‌های دخیل در موضوع شامل کانادا، انگلیس و سوئد برگزار شد.

 

در ملاقات هیات ایرانی با وزیر امور خارجه اوکراین نیز، طرفین با تاکید بر اهمیت حفظ و گسترش روابط دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و اوکراین، بر ضرورت سریع حل و فصل موضوع سانحه سقوط هواپیما تاکید کردند.


به گزارش ایسنا، چندی پیش محسن بهاروند معاون وزارت امور خارجه درباره سفر هیات ایرانی به ریاست خود به کی‌یف در مصاحبه‌ای با خبرگزاری ایرنا گفته است: این سفر به همراه هیاتی متشکل از ۹ نفر از نمایندگان سازمان‌های ذیربط از نیرو‌های مسلح، قوه قضاییه، ریاست‌جمهوری و سازمان هواپیمایی کشوری به اوکراین انجام شد و با همکاران اوکراینی مذاکرات خوبی داشتیم.

 

بهاروند در خصوص مذاکرات با طرف اوکراینی اظهار کرد: در روز اول سفر با نمایندگان ذیربط اوکراینی و نمایندگان وزارت امور خارجه این کشور مذاکره داشتیم. در روز دوم هم با وزیر امور خارجه اوکراین مذاکره کردیم. ما نسبت به مذاکراتی که انجام شد تا اینجا خوش‌بین هستیم و تفاهم خوبی با همکاران اوکراینی داشتیم و سعی کردیم که سوءتفاهم‌ها رفع شود.

 

منوچهر مرادی سفیر ایران در اوکراین نیز در گفتگو با آژانس ملی اطلاع رسانی اوکراین اوکراینفورم (در مورد این مذاکرات گفته بود:مذاکرات خیر ایران و اوکراین در کی یف به بهترین شکل برگزار شد. ما مذاکرات جدی، سازنده و شفافی با طرف اوکراینی داشتیم که ۱۱ ساعت طول کشید. در این مدت تمام موضوعات و مسائل مربوط به حادثه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. هیات ایرانی ترکیبی کامل و جامع متشکل از تمامی‌بخش‌های فنی، قضایی، حقوقی و سیاسی بود و هر کدام با همتایان اوکراینی خود ارتباط برقرار کردند. علاوه بر این، یک ملاقات جداگانه بین دادستان نظامی تهران -که معمولا سفر نمی‌کنند و به درخواست رئیس هیات ایرانی هیات را همراهی کردند - با آقای گندوز مامدوف معاون دادستان کل اوکراین برگزار شد.


سفیر ایران در اوکراین در مصاحبه خود با آژانس ملی اطلاع رسانی اوکراین در موضوع پرداخت غرامت نیز اعلام کرده است: پرداخت غرامت مثل بقیه موضوعات حادثه یک چارچوب حقوقی و بین المللی دارد. ما در مذاکرات و مصاحبه‌هایی که بعدا انجام شده اعلام کردیم که آماده پرداخت غرامت بر اساس قواعد بین المللی و تعهدات ایران در کنوانسیون‌هایی که در آن‌ها عضو است هستیم. این نکته به این معنی است که ما هر فرمولی را برای پرداخت غرامت نخواهیم پذیرفت و این یک نکته مهم است.
منبع: خبرگزاری ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار